Op zoek naar flexibel vakantiewerk voor de zomermaanden? Vanaf 2 uurtjes per dag, kun je bij ons al aan de slag! Solliciteer voor de functie van schoonmaakmedewerk(st)er en begin direct.
Het roept een nostalgisch gevoel op. Dit milieu vriendelijke product met haar multifunctionele toepassing, past weer helemaal in onze huidige tijd waarin duurzaamheid een belangrijk criterium is. Groene zeep wordt gezien als een zachte manier van schoonmaken. Dit komt doordat er geen fosfaten in zitten. Het vormt geen gevaar voor je huid of luchtwegen en het is biologisch afbreekbaar.
Dankzij Haarlemmer Marcel Belt zal de vertrouwde Driehoek groene zeep binnenkort weer volop in de supermarkt verkrijgbaar zijn. De Haarlemmer gaat zich via de supermarkten richten op de consument die duurzaamheid belangrijk vindt. “We blijven met een vloeibare variant komen en een stroperige in een pot, maar die verpakking willen we gaan maken van honderd procent gerecycled plastic. Als plantaardig middel is Driehoek al goed, alleen moeten we dat meer als duurzaam middel in de markt zetten.”
Driehoek zeep mag zich met recht een ouderwets schoonmaakmiddel noemen. In 1886 begonnen Constant Kortman (Rotterdamse ondernemer) en Herman Schulte (Duitse chemicus) in het voormalige VOC-magazijn in Delftshaven zeep te produceren. De groene zeep werd gemaakt door salpeterzuur en jodium uit het afvalwater te halen van schepen die chilisalpeter aanvoerden. Met recycling was de groene zeep van Nederland geboren. In 1898 volgde ook de zachte zeep.
Meer weten over groene zeep? Kijk op www.driehoekgroenezeep.nl
Bron: Van den Berg, F. (2017, 3 november). ‘Zeepboer met groene missie‘. Haarlems Dagblad.